Спа зона

БИЛКОВА ПАРНА БАНЯ

Билковите парни бани са ритуал за здраве и красота. При температура от около 45°-55°С, влажност на въздуха 50 – 60% и комбинация с пара, се прави естествена инхалация на сухи билки – мурсалски чай и мента. Препоръчителното време за престой е 20-30 мин с няколко почивки между влизанията.
През това време под влияние на топлината, парата и билките, се стимулира кръвообращението в тялото. През кожата започва процес на освобождаване на натрупаните в тялото токсини. Стимулирана е работата и на сърцето, и белите дробове. Подобрена е и обмяната на веществата. Невероятни са и ползите за лицето. Парата благоприятства отварянето на порите, като по този начин кожата по-лесно усвоява ароматните билки. В резултат на всичко това кожата е детоксикирана и озарена.
Освен ползите за тялото – имуностимулиращ, детоксикиращ и регенериращ клетките ефект, престоят в билкова парна баня е и ароматерапия, която успокоява ума и допринася за усещане за отпочиналост.

СОЛНА САУНА

Нашата солна сауна е съчетание от традиционна финландска сауна и блокове хималайска сол. При температура до около 80°С се предизвиква дълбоко изпотяване, при което от тялото се освобождава освен вода, и много токсини. Значителното повишаване на температурата на тялото и постепенното му охлаждане след това влияят благоприятно на сърдечно съдовата система – резките температурни промени тренират сърдечния мускул и повишават сърдечния дебит. Към ползите от посещение на сауна можем да добавим болкоуспокояващия, стимулиращ имунната система и повишаващ настроението ефект. Включените блокове хималайска сол от своя страна се нагряват и обогатяват въздуха с отрицателни йони, които елиминират бактериите във въздуха. Поради това много добре се повлияват редица респираторни (астма, бронхит, пневмония, кашлица, сезонни алергии, синузит) и кожни (екзема, псориазис) заболявания. За да се постигне оптимален ефект от престоя в сауната, включихме възможност за добавяне на флорална вода (лавандула, маточина), при изпарението на която сауната се изпълва с аромата на съответната билка и носи със себе си всичките й лечебни свойства. Водите от лавандула и маточина са 100% натурален продукт, получен при парна дестилация на билките.
Попитайте на рецепция колегите за повече информация относно начина на използване на флорална вода в сауната.

ВЪНШНО ДЖАКУЗИ НА ДЪРВА

Външното джакузи е “перлата” на хотел Мурсал. Независимо от сезона, може да се насладите на топлата вода и свеж въздух, гарантиращи отмора за сетивата. Джакузито се затопля посредством печка на дърва, затова и топлината на водата може да се регулира според индивидуалните предпочитания.

1
2
3
4
5
6
7
9